Επικαιρότητα


26 January, 2020 - 23:54

«Εισαγωγή» όπλων και ναρκωτικών στις φυλακές ακόμα και με drones. Οι εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς πολύτιμων για τους κρατούμενους αντικειμένων έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση των επιτελών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς τα όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια συμπλοκών εντός των φυλακών αλλά και για απόπειρες απόδρασης, ενώ το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών ανθεί εδώ και πολλά χρόνια μέσα στις φυλακές.

Στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη θέλουν να αλλάξουν την εικόνα εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων. Για τον λόγο αυτόν σχεδιάζουν εντός του έτους να τοποθετηθεί ενα ολοκληρωμένο πλέγμα ασφαλείας, ενώ κομβική χαρακτηρίζεται και η συνεισφορά στο θέμα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Φεβρουαρίου με την έκδοση σχετικού διαγωνισμού από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για την προμήθεια συσκευών και συστημάτων που στόχο έχουν την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών, όπλων, κινητών τηλεφώνων και άλλων αντικειμένων στις φυλακές.

Φόνοι, ναρκωτικά, όπλα

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου έχει στη διάθεσή της αναλυτική κατάσταση με τις ανάγκες στα σωφρονιστικά καταστήματα για τοποθέτηση συστημάτων «anti-drone», jammer (παρεμβολέα συχνοτήτων) για να μην είναι εφικτή η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων, ανίχνευσης ναρκωτικών, αλλά και για σαρωτές ανίχνευσης αντικειμένων (Χ-RAY). Στόχος είναι εντός του 2020 να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας των συγκεκριμένων συσκευών και συστημάτων προκειμένου στη συνέχεια να τοποθετηθούν στις φυλακές.

Αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατεί ήταν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου μιλώντας, αρχές Οκτωβρίου, σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οπως είχε πει μεταξύ άλλων: «Για το κατάστημα Κορυδαλλός 1 είχαμε το χρονικό διάστημα (σ.σ.: 1/1/2015 – 15/9/2019): 9 συμπλοκές, 16 επιθέσεις σε υπαλλήλους, 3 ανθρωποκτονίες και 6 αυτοκτονίες. Στάσεις δεν είχαμε. Είχαμε κατάσχεση 770 κινητών τηλεφώνων. Αντιλαμβάνεστε ότι εάν οι κατασχέσεις είναι 770 τι πάρτι γίνεται με τα κινητά τηλέφωνα μέσα στις φυλακές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είχαμε 100 περιπτώσεις ναρκωτικών και 663 αυτοσχέδια όπλα. Θα πρέπει δε εδώ να τονίσω ότι σχεδόν σε καμία φυλακή δεν υπάρχει κανένα σύστημα ανίχνευσης και ουσιαστικού ελέγχου για ό,τι εισέρχεται μέσα από πλευράς ναρκωτικών κ.λπ. Δεν υπάρχει τίποτα. Θα σας αναφέρω για τον Αυλώνα, 135 συμπλοκές κρατουμένων, 3 επιθέσεις σε υπαλλήλους, 25 στάσεις, 169 κατασχέσεις κινητών, 25 περιπτώσεις ναρκωτικών, 43 αυτοσχέδια όπλα». Για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν είχε υπογραμμίσει τότε ότι θα τοποθετηθούν συσκευές jammer για την απενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων, ενώ μελετάται σύστημα μη πρόσβασης drones ή ελικοπτέρων.

Επιστολή

To θέμα έχει θέσει ανά διαστήματα στους αρμόδιους υπουργούς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης. Ενδεικτικά στις αρχές οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης είχαν θέσει στον Οικονόμου, μεταξύ άλλων, «το ασαφές πλαίσιο ενεργειών των υπαλλήλων της υπηρεσίας μας στην περίπτωση που drones επιχειρούν να μεταφέρουν αντικείμενα στον χώρο ενός καταστήματος και την τοποθέτηση ειδικών αδρανοποιητών για τα κινητά τηλέφωνα (jammers)». Επίσης, σε επιστολή που είχαν αποστείλει στη Νικολάου είχαν επισημάνει, στο πλαίσιο της ενίσχυσης μέτρων ασφαλείας, πως πρέπει να προβλεφθεί στο κατάστημα κράτησης Γ’ τύπου η τοποθέτηση συστήματος απενεργοποίησης κινητών συσκευών και drones.

Κύκλωμα

Αίσθηση είχε προκαλέσει τον Σεπτέμβριο του 2016 η εξάρθρωση κυκλώματος που εισήγαγε ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στις φυλακές της Λάρισας με τη χρήση drone. Τότε συνελήφθησαν έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ είχε κατασχεθεί και το drone με τα εξαρτήματά του. Drones έχουν κάνει την εμφάνισή τους όμως και σε άλλες φυλακές, όπως στον Κορυδαλλό και στα Τρίκαλα. Μάλιστα τον Ιούνιο του ίδιου έτους η ΠΟΥΕΦ είχε στείλει προς τον τότε υφυπουργό Μεταφορών «πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για τον περιορισμό πτήσεων, επανδρωμένων και μη, ιπταμένων μέσων πλησίον των καταστημάτων κράτησης».

Υπενθυμίζεται πως η ΕΛ.ΑΣ. μελετά εδώ και αρκετό καιρό το ενδεχόμενο προμήθειας συστήματος anti-drone για να αποφευχθούν επιθέσεις με εκρηκτικά σε δημόσια κτίρια, όπως στη Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, σε υπουργεία.


26 January, 2020 - 23:43

Η είδηση του χαμού Κόμπε Μπράιαντ έχει σκορπίσει θλίψη παγκοσμίως, με τον 41χρονο θρύλο του ΝΒΑ να σκοτώνεται μετά από πτώση του ιδιωτικού του ελικοπτέρου στην Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Το δικό της μήνυμα για τον θάνατο του Black Mamba έστειλε και η ΚΑΕ Ολυμπιακός, γράφοντας ένα tweet σχετικά με τον Κόμπε.

Το tweet έλεγε: «Είναι στιγμές που τα λόγια δεν έχουν σημασία. Είναι στιγμές που το μόνο που σου έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη ΓΙΑΤΙ.

Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί. Καλό ταξίδι τεράστιε Kobe Bryant. Για πάντα στις καρδιές μας… #ribkobe #kobebryant».

Είναι στιγμές που τα λόγια δεν έχουν σημασία. Είναι στιγμές που το μόνο που σου έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη ΓΙΑΤΙ. Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί. Καλό ταξίδι τεράστιε Kobe Bryant. Για πάντα στις καρδιές μας».

 


26 January, 2020 - 23:30

Ενας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του αθλητισμού, ο Κόμπι Μπράιαντ, έχασε τη ζωή του ύστερα από πτώση ελικοπτέρου. Πληροφορίες θέλουν μάλιστα και την 13χρονη κόρη του να επιβαίνει στο ελικόπτερο.

O σταρ των Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ, έδωσε την τελευταία παράσταση στο Staples Center απέναντι στους Γιούτα Τζαζ στις 14 Απριλίου του 2016, ωστόσο είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση νωρίτερα.

Η 29η Νοεμβρίου του 2015 ήταν μια ημερομηνία – σταθμός για τεράστια καριέρα που άφησε πίσω του. Ήταν η ημέρα που ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί. Μάλιστα, είχε γράψει και μια συγκινητική επιστολή στο theplayerstribune.com.

«Η καρδιά μου μπορεί να αντέξει το σφυροκόπημα, το μυαλό μου θα το διαχειριστεί, όμως το σώμα μου ξέρει πως ήρθε η στιγμή να πω αντίο» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά, η συγκινητική επιστολή

«Αγαπημένο μου μπάσκετ,

» Από τη στιγμή που φόρεσα τις κάλτσες του πατέρα μου και ξεκίνησα νοητά να εκτελώ νικητήρια σουτ στο θρυλικό Western Forum, ήξερα πως ένα πράγμα ήταν αληθινό. Σε ερωτεύτηκα. Σε αγάπησα τόσο, που σου έδωσα τα πάντα. Το μυαλό και το κορμί μου, το πνεύμα και την ψυχή μου. Ήμουν ένα εξάχρονο παιδί που σε αγάπησε έντονα. Δεν είδα ποτέ το τέλος του τούνελ. Είδα μόνο τον εαυτό μου να βγαίνει τρέχοντας από αυτό. Έτρεξα πάνω κάτω σε κάθε παρκέ για να κυνηγήσω κάθε μπαλιά. Μου ζήτησες να παλέψω και σου έδωσα την καρδιά μου γιατί μου πρόσφερες πολλά περισσότερα.

» Έπαιξα με ιδρώτα και με πόνο, όχι μόνο επειδή η πρόκληση με καλούσε, αλλά κι επειδή ΕΣΥ με φώναζες. Εκανα τα πάντα για ΕΣΕΝΑ, γιατί έτσι πρέπει να κάνεις όταν κάποιος σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο ζωντανός, όσο εσύ με άφησες να νιώσω. Έδωσες σε ένα εξάχρονο παιδί το Laker Dream και για πάντα θα σε αγαπώ. Όμως, δεν μπορώ να σε αγαπώ τόσο αρρωστημένα για πολύ ακόμα. Αυτή τη χρονιά, είναι ό,τι μου έχει απομείνει για να σου δώσω. Η καρδιά μου μπορεί να αντέξει το σφυροκόπημα, το μυαλό μου θα το διαχειριστεί, όμως το σώμα μου ξέρει πως ήρθε η στιγμή να πω αντίο.

» Και είμαι εντάξει. Είμαι έτοιμος να σε αφήσω να φύγεις. Θέλω να το γνωρίζεις τώρα, ώστε και οι δυο να αδράξουμε κάθε στιγμή που μας απόμεινε. Τα καλά και τα άσχημα. Δώσαμε ο ένας στον άλλο όσα είχαμε.

» Γνωρίζουμε και οι δυο, πως ό,τι κι αν κάνω μετά, θα είμαι πάντα αυτό το παιδί με τις γυρισμένες κάλτσες, τον κάδο με τα σκουπίδια στη γωνία και τα πέντε δευτερόλεπτα. Η μπάλα είναι στα χέρια μου. 5… 4… 3… 2… 1

» Πάντα θα σε αγαπώ,

Kόμπι».


26 January, 2020 - 23:26

θάνατος του σπουδαίου Κόμπε Μπράιαντ προκάλεσε σοκ σε όλο τον πλανήτη.

Ο θρύλος των Λος Αντζελες Λέικερς, που έγραψε τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών. Ο  «black mamba» σκοτώθηκε μετά από πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε μαζί με την 13χρονη Γιάννα και φίλους του.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανάρτησή της το βράδυ της Κυριακής αναφέρθηκε στον θάνατο του «θρύλου» Κόμπε Μπράιαντ. «Αναπαύσου εν ειρήνη Κόμπε. Ήσουν ένας Θρύλος», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Πειραιώτες.

Δείτε το μήνυμά του:

Αναπαύσου εν ειρήνη Κόμπε. Ήσουν ένας Θρύλος. / Rest in peace Kobe Bryant, you were a sporting legend. #RIP #MambaForever #KobeBryant #RipKobe #Bryant #Olympiacos pic.twitter.com/T8WoYcXTwe

— Olympiacos FC (@olympiacosfc) January 26, 2020


26 January, 2020 - 23:24

Ο χαμός του Κόμπε Μπράιαντ έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση.

Ο 41χρονος θρύλος του ΝΒΑ πέθανε μετά από δυστύχημα με το ελικόπτερο του και ανάμεσα στα θύματα ήταν και η 13χρονη κόρη του Γιάννα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


26 January, 2020 - 23:20

Ο Κόμπι Μπράιαντ υπήρξε μια εμβληματική μορφή στο παγκόσμιο μπάσκετ και ένας απόλυτος σταρ. Ένας θρύλος του ΝΒΑ και των Λέικερς, με τους οποίους αγωνίστηκε για είκοσι χρόνια, γράφοντας μια μοναδική ιστορία δόξας.

Κι αυτός ο τεράστιος παίκτης που έχασε σήμερα την ζωή του, σε ηλικία μόλις 41 ετών, αγαπούσε τόσο πολύ το μπάσκετ. Λάτρευε την πορτοκαλί θεά και το αποδείκνυε με τις πράξεις και τα λόγια του, ακόμα κι όταν σταμάτησε να αγωνίζεται με το Λ.Α.

Είχε παραχωρήσει εκατοντάδες συνέντευξεις στην πορεία της μυθικής καριέρας του, ωστόσο δύο από αυτές ήταν ξεχωριστές καθώς είχαν ελληνικό χρώμα. Είχαν «άρωμα» Σπανούλη και Διαμαντίδη, με τον Κόμπι να αποθεώνει τον αρχηγό του Ολυμπιακού και τον πρώην κάπτεν του Παναθηναϊκού.

Η πρώτη συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην ισπανική εφημερίδα Marca πριν από δέκα μήνες, με τον Μπράιαντ να τονίζει χαρακτηριστικά για το scouting που έκανε πριν από τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

«Όταν ήμουν στην Εθνική ομάδα προετοιμαζόμουν για κάθε παιχνίδι, ήθελα να είμαι έτοιμος. Μελετούσα πως παίζουν κάποιοι παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης και ο Μπαρμπόσα.

Ορισμένοι μάλιστα με ρωτούσαν. «Μα τι κάνεις εκεί»; Τους απαντούσα ότι μελετάω τον Σπανούλη. Και θυμάμαι να μου λένε, «ποιος είναι ο Σπανούλης»; Αυτός που θα σας σκοτώσει τους έλεγα.

Η δεύτερη ήταν στην FIBA και ο μύθος του ΝΒΑ είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια και για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. «Υπάρχει κάποιος με τον οποίο έχω παίξει αντίπαλος. Τον λένε Διαμαντίδη και είναι Έλληνας. Έπαιζε εκπληκτική άμυνα, έναν τέτοιο πόιντ γκαρντ ήθελα να έχω δίπλα μου».

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης ανέβασε στο twitter φωτογραφία του με τον Κόμπι, αναφέροντας «πολύ στενάχωρο να το ακούς».

 

 

 


26 January, 2020 - 23:20

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό έχει προκαλέσει η είδηση για τον ξαφνικό και τραγικό θάνατο του θρυλικού μπασκετμπολίστα, Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο πήρε φωτιά και κατέπεσε.

Μαζί με τον 41 ετών Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες.

Πηγή: onetv.gr


26 January, 2020 - 23:08

Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινότητα από την τραγική είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ.

Ο θρύλος του ΝΒΑ σκοτώθηκε μετά από πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε μαζί με φίλους του. Σύμφωνα με ξένα μέσα μαζί του στο ελικόπτερο ήταν και η 13χρονη κόρη του.

Η είδηση έκανε -όπως ήταν φυσικό- το γύρο του κόσμου με όλα τα μέσα να έχουν πρώτο θέμα το τραγικό γεγονός.

 

 

O Κόμπι Μπράιαντ συνήθιζε να χρησιμοποιεί το ιδιωτικό του ελικόπτερο για τις μετακινήσεις του, από την εποχή που αγωνίζονταν στους Λέικερς.

Υπήρξε μια εμβληματική μορφή στην ιστορία του NBA και ειδικότερα των Λος Άντζελες Λέικερς, κατακτώντας πρωταθλήματα με τους «λιμνάνθρωπους». Κυριάρχησε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου συνδέοντας το όνομα του με ιστορικές επιτυχίες και μεγάλα ρεκόρ.

 


26 January, 2020 - 23:02

Της τραγικής είδησης για το θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ ακολούθησε δεύτερο σοκ: στο ελικόπτερο επέβαινε και η δεύτερη μεγαλύτερη κόρη του, η 13χρονη Τζιάνα Μαρία Ονόρε, Τζίτζι, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Η πληροφορία ότι στο ταξίδι τον συνόδευε και ένα από τα τέσσερα παιδιά του που κυκλοφόρησε ως φήμη από την πρώτη στιγμή, δεν επιβεβαιωνόταν μέχρι τώρα, αλλά πλέον πληθαίνουν οι πηγές που το επιβεβαιώνουν και απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση.

Διεθνή μέσα δίνουν ως πρώτο θέμα και το θάνατο της 13χρονης κόρης του Τζιάνα.

Πρώτες μετέδωσαν την τραγική είδηση του θανάτου της κόρης του Μπράιαντ, η Mirror και η Dailymail, ενώ και το TMZ μεταδίδει ότι μεταξύ των επιβαινόντων βρισκόταν η μία από τις τέσσερις κόρες του, η οποία επίσης είναι νεκρή.

Λίγη ώρα αργότερα την είδηση επιβεβαιώνουν και πηγές του CNN και το RT.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τραγικό περιστατικό έγινε το πρωί της Κυριακής στις 10 (απόγευμα στην Ελλάδα). Ο Κόμπι ταξίδευε με τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα με το ιδιωτικό του ελικόπτερο όταν κάτω από άγνωστες αιτία συνετρίβη. Η κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων ήταν άμεση, όμως κανείς από τους επιβαίνοντας δεν διασώθηκε από το τραγικό δυστύχημα που έχει συγκλονίσει τον πλανήτη.

CNN has confirmed that it was Kobe. Never imagined Kobe would ever go out like this man. If anyone can survive a chopper crash, it was him. pic.twitter.com/Gv1wqVptbt

— Vasu Kulkarni (@Vasu) January 26, 2020

Ο Μπράιαντ συνήθιζε να χρησιμοποιεί για τις μεταφορές του ελικόπτερο, το οποίο είχε στην κατοχή του τα τελευταία χρόνια.

Το ελικόπτερο κατά την συντριβή τυλίχθηκε στις φλόγες και όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους.

Το ελικόπτερο ήταν τύπου Σικόρβσκι S-76 και όπως αναφέρουν αυτόπτες που έκαναν ποδήλατο στην περιοχή, είδαν το ελικόπτερο να στροβιλίζεται να χάνει έδαφος και να συντρίβεται στο έδαφος.


26 January, 2020 - 23:00

Ο γνωστός ηθοποιός και ζεν πρεμιέ, Νίκος Ζιάγκος, παραδέχτηκε σε συνέντευξη του πως έχει απορρίξει πρόταση για ερωτική ταινία

 

«Μου είχαν δώσει μια βαλίτσα με χρήματα για να παίξω σε ερωτική ταινία»

«Μου είχαν δώσει μια βαλίτσα με χρήματα για να παίξω σε ερωτική ταινία. Μου άνοιξαν τη βαλίτσα μπροστά μου και είχε μέσα δεσμίδες, πολλά εκατομμύρια. Τους είπα ότι θα το σκεφτώ κι εξαφανίστηκα. Δεν έφυγα στο Hollywood γιατί δεν ήθελα να αφήσω το γιο μου», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ζιάγκος.

 

«Έχω φάει bullying στη δουλειά μου»

«Έχω φάει bullying στη δουλειά μου και από σκηνοθέτες που γούσταραν την πρωταγωνίστρια. Με χρησιμοποιούσαν οι σκηνοθέτες για να γδύσουν ευκολότερα τις συμπρωταγωνίστριές μου. Η πιο δύσκολη συνεργασία μου ήταν με την Όλγα Πολίτου, δεν καταφέραμε να κάνουμε ερωτική σκηνή», είπε ο Νίκος Ζιάγκος.


26 January, 2020 - 22:54

Η είδηση πως ο Κόμπι Μπράιαντ δεν βρίσκεται πια στη ζωή συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο θρυλικός πρώην σούπερ σταρ των Λέικερς άφησε την τελευταία του πνοή στα 41 του χρόνια, επιβαίνοντας στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε σε λόφο του Λος Άντζελες στην περιοχή Καλαμπάσας.

Λίγες ώρες πριν σκοτωθεί, ο Κόμπι είχε κάνει ένα tweet για τον «αδερφό» του, Λεμπρόν Τζέιμς, υποβάλλοντας τα σέβη του στον «Βασιλιά».

«Συνέχισε να προχωράς. Σεβασμός στον αδερφό μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Continuing to move the game forward @KingJames. Much respect my brother


26 January, 2020 - 22:45

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες δεν βρήκαν τον τρόπο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και το ματς έληξε 0-0. Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην κορυφή της Super League με 51 βαθμούς, ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 49. Σταθερά 3η η ΑΕΚ με 38 βαθμούς.

Στη «μάχη» της εξάδας, Ξάνθη και ΟΦΗ ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 και οι δύο σύλλογοι ισοβαθμούν στους 27 πόντους. Σημαντικές νίκες πέτυχαν Πανιώνιος και Παναιτωλικός κόντρα σε Ατρόμητο και Άρη αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο 25 Ιανουαρίου:

ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 0-2

Κυριακή 26 Ιανουαρίου:

Ξάνθη-ΟΦΗ 2-2
Πανιώνιος-Ατρόμητος 1-0
Παναιτωλικός-Άρης 2-0
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου:

18:00 ΠΑΟΚ-Βόλος
20:00 Λαμία-Αστέρας Τρίπολης

Η βαθμολογία όπως είναι αυτή τη στιγμή:

 


26 January, 2020 - 22:42

Η είδηση του θανάτου του Κόμπε Μπράιαντ έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, με χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως να στέλνουν το δικό τους μήνυμα για το «αντίο» του θρύλου του ΝΒΑ.

Πολλοί είναι οι συναθλητές του και οι ομάδες από όλα τα σπορ που έχουν προχωρήσει σε συγκινητικά μηνύματα για την απώλεια του σούπερ σταρ των Λέικερς.

Ένας από αυτούς είναι και ο Αμάρε Στανταμάιρ, ο οποίος πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε κι επίσημα από τη Μακάμπι, με τον Αμερικανό ψηλό να κλαίει στην τηλεόραση στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας του λαού, μετά την είδηση του θανάτου του Κόμπε Μπράιαντ.

Δείτε το βίντεο:


26 January, 2020 - 22:41

Μόνο ο Ολυμπιακός έπαιξε ποδόσφαιρο στο ΟΑΚΑ, υποστήριξε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά τη λήξη του ντέρμπι. Ο Πορτογάλος ανέφερε ότι η ΑΕΚ αναλώθηκε στην άμυνα και δεν απείλησε.

Ο Μαρτίνς σχολίασε αρχικά: «Μία ομάδα προσπάθησε να εξοντώσει τον Ολυμπιακό κι αυτή ήταν η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος. Παίξαμε καλύτερα και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες. Ο αντίπαλος προσπάθησε να απειλήσει με στατικές φάσεις. Στη διάρκεια του αγώνα θα μπορούσαμε να είχαμε δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες».

Έπειτα, ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε: «Για την επιστροφή Φορτούνη σε τόσο σπουδαίο ματς: «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Πήραμε βαθμό απέναντι σε μία ομάδα που είναι δυνατή στην έδρα της. Ευχάριστο που επιστρέφει γιατί το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη».


26 January, 2020 - 22:40

Ο θρύλος του μπάσκετ Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε στα 41 του χρόνια όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε με φίλους του έπεσε στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Εκτός από τις τρομερές του επιδόσεις στο παρκέ και τα δεκάδες ρεκόρ ο σουπερ σταρ του NBA είχε στην κατοχή του και ένα χρυσό αγαλματίδιο.

Η ανακοίνωση της απόσυρσης του από το μπάσκετ έγινε ένα συναρπαστικό φιλμ πέντε λεπτών το οποίο απέσπασε το Academy Award for Best Animated Short Film το 2018.

Η ταινία «Dear Basketball» βρέθηκε στην 90η τελετή απονομής των βραβείων και κέριδσε επάξια το πολυπόθητο αγαλματίδιο.

Η ταινία μικρού μήκους του Μπράιαντ έκανε πρεμιέρα, αποκλειστικά στις εκδόσεις της Verizon Media 90, την ίδια ημέρα που οι Λέικερς απέσυραν τη φανέλα του. Είναι ένα έργο με μερικούς εξαιρετικούς συντελεστές. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Γκλεν Κιν, γνωστός από την Disney για τις ταινίες «Η Μικρή Γοργόνα», «Η πεντάμορφη και το τέρας» και ο «Αλαντίν». Είναι «ντυμένη» με τη μουσική του Τζον Γουίλιαμς, νικητή πέντε Όσκαρ, που είναι υπεύθυνος για τα soundtrack «Η λίστα του Σίντλερ», «ET, ο εξωγήινος» και «Ο πόλεμος των άστρων».

«Τα κινούμενα σχέδια ήταν πάντα στην ζωή μου» θυμόταν ο Μπράιαντ σε συνέντευξή του στο περιοδικό People και πρόσθεσε: «Υπάρχει κάτι μαγικό, επειδή επίσης μεταφέρεται από τη μία γενιά στην άλλη».

Ο διάσημος αθλητής έκανε αισθητή την παρουσία του και στο γεύμα των Όσκαρ, σε μία αίθουσα χορού γεμάτη με την ελίτ του Χόλιγουντ. Ανάμεσά τους η Μέριλ Στριπ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Κρίστοφερ Νόλαν και άλλοι διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τότε ο Κόμπι Μπράιαντ αναζήτησε, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των εφημερίδων, μία θέση, όπου το ύψος του δεν θα …δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα στους άλλους.


26 January, 2020 - 22:34

Βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων έχει μείνει η αυγή της 14ης Απριλίου του 2016, με τις ιστορικές στιγμές να επανέρχονται στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ.

Τότε, στα 37 του χρόνια έδωσε την τελευταία του παράσταση στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ αγωνιζόμενος στο παιχνίδι των Λος Αντζελες Λέικερς με τους Γιούτα Τζαζ.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο Staples Center προσέφερε ένα μοναδικό standing ovation στον θρύλο των Λέικερς! Στον άνθρωπο που το 2015 ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και συνολικά στην καριέρα του έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα!

Εκτός από αυτά ο μεγάλος Κόμπι, που πήρε το όνομά του από ένα πιάτο κρεάτων που άρεσε στους γονείς του, ήταν MVP των 2008, πολυτιμότερος στους τελικούς του πρωταθλήματος το 2009 και το 2010, ενώ συνολικά έχει αναδειχθεί 18 φορές All Star! Επίσης, το 2006 και το 2007 αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ, ενώ στην πλούσια καριέρα του έχει καταφέρει να κερδίσει και διαγωνισμό καρφωμάτων!

Ηταν ο πρώτος γκαρντ που κέρδισε τη συμμετοχή του στο ΝΒΑ απευθείας μετά το λύκειο. Ο νεότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ και ο νεότερος παίκτης που ξεπέρασε το φράγμα των 30 χιλιάδων πόντων στα 34 του. Με την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών πανηγύρισε δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια σε Πεκίνο και Λονδίνο.

Το «αντίο» στα παρκέ με 60άρα

Σε έξι ματς στην καριέρα του ο Κόμπι Μπράιαντ είχε 60 ή περισσότερους πόντους. Και φρόντισε το τελευταίο εξ αυτών να έρθει στο τελευταίο παιχνίδι της 20ετούς καριέρας του.

Σε 42:09 είχε 60 πόντους (!) με 10/12 βολές, 16/29 δίποντα και 6/21 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 2 λάθη, ενώ ήταν αυτός που οδήγησε στην ανατροπή του -10 στην τέταρτη περίοδο, όταν και έβαλε 23 πόντους!

Εμφανώς συγκινημένος, ο Μπράιαντ αποχαιρέτησε τους φιλάθλους του Λος Άντζελες. «Δεν μπορώ να πιστέψω πώς πέρασαν 20 χρόνια τόσο γρήγορα. Είναι τρελό! Εκτιμώ τη διαδρομή που κάναμε όλοι μαζί. Το πιο σημαντικό είναι ότι μεγαλώσαμε μαζί. Ήμουν και είμαι Λέικερς μέχρι θανάτου! Από μικρός ήξερα τα πάντα για κάθε παίκτη της ομάδας και δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τα 20 χρόνια μου στην ομάδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας, για το κίνητρο και την έμπνευση που μου δώσατε. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Mamba out!».

Απολαύστε τον: